Leif Harding Jensen

Direktør for Håkull Danmark A/S – har vært med fra starten i 2008.

I begynnelsen var han under cover, laget kodede firmanavn og nynnet på We are the Champions. Nå synger han av full hals – i dusjen.

Leif Harding Jensen

Når startet du i Håkull?

– Jeg startet i 2008, og hadde en litt sånn «under cover» start, da vi ikke ville at konkurrentene skulle vite at Håkull var i ferd med å starte opp Danmark.

Hvilken avdeling er du i i dag?

– Direktør for Håkull Danmark AS

Hvorfor ble det Håkull?

– Jeg var medeier i spedisjonskonsernet Haugsted Int. Spedisjon og vi var agent for Håkull. Da Haugsted ble solgt, så ble jeg etter hvert kontaktet av Håkull som hadde et mål om å etablere Håkull i Danmark. Jeg hadde god kjennskap til Håkull og vi har mye felles tanker og filosofi knyttet til drift. Så har godt kjennskap blitt til enda bedre vennskap.

Kan du si litt om din utdanning og bakgrunn?

– Jeg gikk Handelsgymnas, kom siden i lære som speditør og ble da utdannet speditør.

Hva er det som trigger deg i arbeidet?

– Som direktør sitter man et stykke unna motorrommet. Det å vinne en ordre og en ny kunde er noe som virkelig trigger. Vi har blitt store på trafikk tur-retur Norge. Da vi startet hadde vi nesten ingenting, i dag kjører det nærmere 50 biler mellom Danmark og Norge. Det som gjør oss annerledes er at vi henter og leverer direkte, fra Lindesnes til Alta.

Hvordan vil du beskrive utviklingen i arbeidet gjennom årene?

– Alt blir mer og mer digitalt, elektronisk utveksling av tollpapirer, EDI, er kommet for å bli. Nå får vi også alle ordrene digitalt fra kundene. Vi har flåtestyring – det var noe vi først tenkte at vi ikke trengte, men etter par måneder ble det uunværlig. Nå kommer de rett på kontoret mitt om det er noen som forsvinner fra «griden».

Er det noen kollegaer eller andre kontakter som du har jobbet mye med?

– Jeg opplever at vi har meget tett og god kontakt, får alltid tak i hverandre og nyter i tillegg et godt vennskap med mange.

Er det noen turer eller historier fra din tid i Håkull som du husker spesielt?

– Ja, ledermøte i Skagen. På mange ledermøter i Norge har vi fått god og typisk «kortreist» norsk mat, spekemat, elggryte, diverse julespesialiteter osv. Det meste har vært godt, men enkelte julespesialiteter har ganske uvant for den danske smaksløken. Når vi nå skulle være i Skagen, var det dermed min tur til å finne frem spesialitetene, og vi skulle selvfølgelig ha det beste av det beste. Valget falt da på en dansk kortreist spesialitet, nemlig stekt ål. Veloppdragne som mine kollegaer er – smakte de på det, men det er ingen tvil om at de foretrakk snaps ad libitum, som vi sier i Danmark – altså «så mye du vil», fremfor stekt ål ad libitum.

5 kjappe

Hva hører du helst på i bilen?

– Ed Sheeran, Phil Collins, Queen – We are the Champions.

Hva ser du helst på TV?

– Nyheter og en og annen actionfilm.

Hvilken bok har du på nattbordet?

– Det kan være litt forskjellig, men Dan Brown er en forfatter jeg liker godt.

Hva gjør du helst på fritiden?

– Vi bor på et gårdsbruk hvor all jord er utleid, så det blir for det meste å holde orden på selve gården. Jeg er veldig glad i jakt og fiske, og å bruke tid sammen med familie og venner.

Hvor/hva er Håkull om 75 år?

– Det er jo selvfølgelig umulig å svare på. Vi lever i en så dynamisk verden at alt kan skje, men jeg håper virkelig selskapets identitet kan bevares med samme intensjon og jordnærhet som i dag. Håkull er et meget godt arbeidssted.

Helt til slutt ...

– Det har vært en spennende reise så langt, en reise som jeg har fått ha med supergode kolleger. Det er et riktig godt arbeid som gjøres hver uke, og jeg håper at vi kan fortsette med det i mange år fremover.

Menneskene i Håkull

De er mange – og mange av de har vært der i mange år. For hos Håkull handler det om alle menneskene som er der til enhver tid. De snakker om Håkullfamilien og at føler seg hjemme der. Her kan du bli bedre kjent med noen av dem.