Elin Rønneberg

Senior befrakter – har vært med siden 1986

Elin har mange kjekke år i Håkull bak seg. Hver dag er fylt med oppturer, så hun gleder seg til fortsettelsen.

Elin Rønneberg

Når startet du i Håkull?

– Jeg var russ i 1985 og startet her i 1986, så du kan si jeg trives. Jeg begynte som assistent i flytteavdelingen, før veien gikk videre til regnskap året etter. Fra ca. 1990 havnet jeg i utlandsavdelingen med fortolling, etter hvert gikk jeg over på trafikk som befrakter med Sverige import og eksport. I 1998 flyttet jeg over på import Tyskland, Holland og Belgia, som etter hvert ble til kun Tyskland.

Hvilken avdeling er du i i dag?

– Import Tyskland

Hvorfor ble det Håkull?

– Det var ganske tilfeldig. Jeg var 20 år og jobbsøker, og var heldig som fikk napp på min andre søknad. Hvor heldig jeg var skjønte jeg ikke da. Et «pauseår» har foreløpig blitt til 35 år.

Kan du si litt om din utdanning og bakgrunn?

– Sekretærskolen + Speditørskolen

Hva er det som trigger deg i arbeidet?

– Å kunne finne de optimale kombinasjonene er veldig kjekt, særlig når man må planlegge litt på grensen. Det å få brukt språk som en lærte på skolen er også veldig kjekt og spennende.

Hvordan vil du beskrive utviklingen i arbeidet gjennom årene?

– Da jeg begynte skrev man lastelister for hånd og lagde manuelle fortollinger. Disse dro vi så ned på tollkontoret og leverte der for godkjenning. Det gikk i tre og tre fordi tollkontoret ikke ville ta imot fler enn tre av gangen. Den gang satt vi også og bladde i kartbøker og var avhengig av kommunikasjon via fasttelefon for å snakke med sjåførene. I dag er det selvfølgelig en helt annen hverdag.

Er det noen kollegaer eller andre kontakter som du har jobbet mye med?

– jeg har jobbet de siste 23 årene i «tospann» med Henning, og har tett kontakt med alle vår agenter i Tyskland.

Er det noen turer eller historier fra din tid i Håkull som du husker spesielt?

– Det har vært mange kjekke turer. Spesielt husker jeg 60-års jubileet med konvoien vi hadde fra Hirtshals. Også turen fra innerst i Lysefjorden til Fidjeland med ATV´er var en opplevelse utenom det vanlige.

5 kjappe

Hva hører du helst på i bilen?

– P4, The killers – Human, John Mayer,

Hva ser du helst på TV?

– Svenske og danske serier, det er noe som blir rart når det er på norsk. Ellers er det kjekt med The Voice og lignende programmer.

Hvilken bok har du på nattbordet?

– Krim, gjerne Jo Nesbø og Jussie Adler Olsen sine bøker.

Hva gjør du helst på fritiden?

– Det blir mye tur med hunden, ellers liker jeg å være på hytta når de anledningene byr seg og trives veldig godt på skitur.

Hvor/hva er Håkull om 75 år?

– Er et firma som drives av 5. eller 6. generasjon Håkull og har fremdeles beina godt planta på jorda.

Helt til slutt ...

– Det er én grunn til at jeg er her ennå: Vi har et friskt miljø med en god fordeling av kvinner og menn. Sammen er vi en veldig kjekk gjeng på en veldig god arbeidsplass. Jeg satser på at alle holder på i 15 år til.

Menneskene i Håkull

De er mange – og mange av de har vært der i mange år. For hos Håkull handler det om alle menneskene som er der til enhver tid. De snakker om Håkullfamilien og at føler seg hjemme der. Her kan du bli bedre kjent med noen av dem.