Arve Kristoffersen

Daglig leder og 20 % eier Håkull Air & Sea, med fra starten 2009

Da Arve tok fatt på et liv innen flyfrakt, gikk han fra å være stueren til å en dag bli sjef.

Arve Kristoffersen

Når startet du i Håkull?

– Jeg startet i Håkull i 2009. Da skulle Håkull sammen med noen andre starte Southwest Air and Sea, og jeg ble spurt av Håkull om å være med både som deleier og til å drive det. I 2012 kjøpte Håkull ut de andre aksjonærene og vi endret navnet til Håkull Air & Sea.

Hvilken avdeling er du i i dag?

– I dag er jeg fortsatt i Håkull Air & Sea som daglig leder.

Hvordan hadde det seg at du begynte hos Håkull?

– Jeg kjente til Håkull fra før og hadde hatt de som kunde på flyfrakt i DSV. Da de kontaktet med angënde Southwest, så var det en spennende mulighet de inviterte til. Jeg gikk fra en trygg stilling som regionssjef i DSV. En av spenningene var jo at dette var nytt for Håkull. I dag er vi seks ansatte.

Kan du si litt om din utdanning og bakgrunn?

– Jeg har gymnas og et par år på distriktshøyskolen hvor jeg studerte norsk for å bli journalist. I stedet ble det 41 år med fly- og sjøfrakt. At jeg havnet der, var helt tilfeldig. Jeg var stuer i Braathens som ung, og en dag var det noen der som spurte om jeg ville ha jobb i flyfrakt. Det takket jeg ja til og har aldri kommet vekk derfra igjen.

Hva er det som trigger deg i arbeidet?

– Vår situasjon er at vi har lite ordrereserver og vet lite om hva dagen vil bringe. Derfor er det spennende og se hva som dukker opp fra dag til dag. Spesielt kjekt når vi har større komplekse transporter vi må løse.

Hvordan vil du beskrive utviklingen i arbeidet gjennom årene?

– Når jeg forteller ungene om hvordan det var på 80-tallet med skrivemaskiner osv, så skjønner de ikke hva jeg snakker om. Skulle vi operert på samme måte i dag, måtte vi hatt dobbelt så mange ansatte. Etter hvert kom telefaks, teleks og så e-mail. Nå er det slutt på ringpermer og den slags. Alt er digitalt.

Er det noen kollegaer eller andre kontakter som du har jobbet mye med?

– Jeg har mye kontakt med agenter i utlandet rundt om i verden, så det har alltid vært viktig å bygge nettverk. Ellers er det mye med Kjartan, Tallak, Geir og Tor, og ledergruppen i Håkull.

5 kjappe

Hva hører du helst på i bilen?

– Det blir mye Nrk Rogaland, sikkert fordi jeg liker lokale artister og gamle slagere. Mods – Med to går alltid aleine og Tore Tang, Stavanger Ensemblet – Radio og Kvellen va kalle. Ellers gjerne Eagles og country generelt.

Hva ser du helst på TV?

– Det blir mest serier, gjerne skandinavisk krim, ellers nyheter og sport generelt, der liker jeg alt.

Hvilken bok har du på nattbordet?

– Biografien til Suzann Pettersen – Tutta, uten mot, ingen ære. Jeg er ikke en veldig aktiv leser, så det hender jeg må bla tilbake litt for å oppdatere meg selv.

Hva gjør du helst på fritiden?

– Jeg/vi spiller mye golf og reise på turer med bobilen og golfbagene. Dette har vært en familiesport hvor ungene også var med når de bodde hjemme. Golf er veldig sosialt og vi spiller mye med vennepar.

Hvor/hva er Håkull om 75 år?

– Ingenting varer evig og ingenting konstant. Håkull kan være dobbelt så stort og det kan være solgt. Hadde vært gøy om det fortsatt var sterke lokaleide familiebedriter om 75 år.

Helt til slutt ...

– Gratulerer med 75 år! Det er et resultat av god jobbing i mange år, med dedikerte og flinke ansatte. Det er gjort noe riktig når man ser hvor mange som blir værende så lenge i Håkull. Det er lite verdier i transportselskap, men mye verdier i det menneskeskapte. Det er fantastisk å være i et lokaleid firma, kontra et stort internasjonalt selskap. Her er det lite tid som går med til styr og stell. Rett og slett en effektiv og trygg arbeidsplass. Også vil jeg sende en hilsen til Bjørg som jobber her i Air & Sea: «Kan du vaske den nye golfskjorta mi, jeg har tee-off med gutta kl.17 i morgen.» Vi har jobbet i samme bedrift i mange år og det har vi fått til å fungere veldig fint. Ja, hun er kona mi altså. Vi har våre oppgaver og egne kontorer. Vi kjørte til og med hver vår bil til jobb i mange år, mens nå kjører vi som regel sammen.

Menneskene i Håkull

De er mange – og mange av de har vært der i mange år. For hos Håkull handler det om alle menneskene som er der til enhver tid. De snakker om Håkullfamilien og at føler seg hjemme der. Her kan du bli bedre kjent med noen av dem.