Per Asle Ousdal

Styreleder i Håkull Eiendom, familievenn og til daglig advokat hos Bull-Årstad.

Han ble tidlig en del av Håkullfamilien, men har aldri vært ansatt. Han har hatt tak i ett og annet underveis, men har nå fått øye for Eiendom.

Per Asle Ousdal

Håkull har alltid…

Per Asle har kjent til Håkull nesten hele livet sitt og har fulgt utviklingen fra forskjellig hold, noen ganger tettere på, andre ganger fra litt avstand. Det begynte med et vennskap mellom far Ola, som var lensmannsbetjent, og Kristen Håkull. I 1963 bruker Ola fritiden sin til å hjelpe Kristen med regnskapet, men det måtte mer til.

– Min far ble ansatt i 1964 som regnskapsfører og kontorsjef, da var jeg 8 år gammel. Jeg husker Håkull veldig godt, – med alle lastebilene som var like utenfor. Mine foreldre var nære omgangsvenner med Kristen og Ellen, så jeg husker dem begge godt. Gudmund og Karl var såpass mye eldre enn meg at det var ikke så mye vi var sammen den gang.

Men det var ikke bare far som var engasjert i Håkull

– Jeg husker mor og Ellen satt hjemme hos oss og skrev fakturaer på skrivemaskiner. Om det var vennehjelp eller hva, det husker jeg ikke. Tror ikke mor var ansatt på noe vis.

En del av Håkullfamilien

At Kristen og Gudmund hadde tid til å tenke på en ung gutt som Per Asle var det flere eksempler på.

– Da jeg var 10 år gammel hadde jeg så lyst på en kassettspiller. Far så jeg måtte gå til Gudmund, som da var sjåfør, og høre om han kunne kjøpe en sånn kassettspiller til meg på neste tur til Tyskland. Jeg gikk til Gudmund og spurte, og gleden var stor da han kom tilbake med seg en Grundig kassettspiller.

– En annen gang fikk jeg være med Kristen på besøk til avdelingen til Håkull i Bergen. Det var kjekt! Men det som nok gjorde mest inntrykk og som kom overraskende på var da Kristen ringte og fortalte at han hadde så lyst på en Mercedes. Han sa at han hadde tenkt seg ned til Stuttgart for å finne en og lurte på om jeg ville være med. På det tidspunktet var jeg 20 år og sa selvfølgelig ja til det. Vi fløy ned og han fant seg en lekker Mercedes S 280S som jeg fikk kjøre tilbake til Sandnes.

Med sine kontakter hos Fred. Olsen Lines fikk han ordnet en plass på første båt til bilen, men ikke en lugar eller sitteplass.

– Vi satt i baren den natten og var ganske sjøsyk. Kristen som hadde vært på mang en seilas før, syntes det var artig og lurte på om ikke jeg også ville ha egg og bacon til frokost. Jeg hadde ikke kjangs.

Da Håkull fikk diplom

Da Per Asle gikk på Handelshøyskolen i Bergen, valgte han å skrive diplomoppgaven sin om Håkull.

– Det var en bedrift jeg hadde god kjennskap til og det var interessant å ta for seg måten de organiserte avdelingsregnskapene sine. Den gang var de jo blant annet veldig store på containerdrift.

…vært der

Gjennom årene har det altså vært en viss nærhet. I en periode var Per Asle advokat for Håkull. Etter en del år hvor kontakten har vært noe mindre, så var det veldig gledelig med henvendelsen om å gå inn som styreleder for Håkull Eiendom.

– Det var en følelse av at ringen ble sluttet når jeg nå kom tilbake til Håkull. En ting er at det for meg er spennende med forretningsdrift, siden jeg har bakgrunn i både jus og økonomi. Men enda mer ble jeg slått av følelsen av å komme hjem, og å være en del av familien. Håkull har liksom alltid vært der.

– Når jeg ser tilbake på alle disse årene, så må jeg si at det har vært en utrolig utvikling i selskapet. Håkull har bygd seg opp til å bli store på sitt område, noe som vitner om mange riktige strategiske valg opp gjennom årene. De har definitivt funnet sitt spor og klart å bygge det videre sten for sten.

 

 

Menneskene i Håkull

De er mange – og mange av de har vært der i mange år. For hos Håkull handler det om alle menneskene som er der til enhver tid. De snakker om Håkullfamilien og at føler seg hjemme der. Her kan du bli bedre kjent med noen av dem.